Notícies

Avui a Grans hem tingut el plaer de rebre i ensenyar les instal·lacions i la fàbrica als alumnes d'Agrònoms de la ESAB - UPC, Barcelona.

Estem molt contents d'haver rebut la vostra visita i esperem tornar-vos a veure aviat.

El proper cap de setmana, del 12 al 14 d'abril, ens podreu trobar al Mercat del Ram de Vic.

El Mercat del Ram celebra, cada any, la tradició agrícola i ramadera de la comarca. Durant 3 dies, Vic acull una programació extensa d'activitats relacionades amb aquests dos sectors econòmics, però també se sumen a la festa múltiples propostes lúdiques i comercials.

Els horaris de la fira són:
Divendres de 17'00h a 20'00h
Dissabte i diumenge de 10'00h a 20'00h

Des de Grans convidem a tot agricultor/a interessat/da en el sector a passar pel nostre estand, número 53. Sector de Jardineria, Energies renovables i Horticultura, que s'ha desplaçat al c/ Historiador Raimon d'Abadal.

El proper cap de setmana, del 16 al 19 de març de 2019, assistirem a la 147a. Fira de Sant Josep de Mollerussa. De la mà de la marca Euralis Semillas, estarem situats a l'estand número 23, Pavelló A.

L'esdeveniment anual d'àmbit nacional amb un format agrícola i d'automoció, obrirà les portes de 10:00h a 20:00h del vespre. Enguany s'esperen més de 300 expositors i més de 180.000 visitants.

Amb una superfície d'exposició de 25.141 metres quadrats, el que representa un increment de 5.000 metres quadrats més que l'anterior edició, tot comptant amb la incorporació del Saló del Tractor. Bones expectatives que també constata l'increment d'expositors.

L'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha assegurat que aquestes xifres donen a entendre que Sant Josep és un ''esdeveniment firal amb majúscules que supera el límit territorial.

La fira serà inaugurada pel president de la Generalitat, Quim Torra, dissabte a les deu del matí que després de presidir l'acte institucional al Centre Cultural visitarà juntament amb la restada d'autoritats el recinte firal.

L'empresa cardonina productora i comercialitzadora d'energia GXS Energia, de Guixés Grup, va presentar ahir un acord amb una desena d'empreses catalanes pel qual els subministrarà 100 milions de quilowatts hora anuals durant deu anys a un preu fix.

 La presentació de l'acord, del qual no hi ha precedents publicitats a Catalunya, va aplegar representants d'algunes de les empreses signants i l'alcalde de Cardona, Fer-ran Estruch. Tots van mostrar la seva satisfacció per un negoci que beneficiarà substancialment totes les parts, ja que suposarà un increment de la facturació de GXS del 700% i permetrà un estalvi del 10% de la factura energètica a les empreses contractants.

El contracte de compravenda d'energia a llarg termini (PPA, per les seves sigles en anglès) serà possible gràcies a la construcció, en els dos darrers anys, d'un parc fotovoltaic al Solsonès per part de Guixés Grup, que li permetrà subministrar l'energia renovable necessària per abastar empreses de mitjà i gran volum com el Grup AMES (amb planta a Solsona), la Serradora Boix, Grans del Lluçanès, Kostal i Bluesun, entre d'altres. La intenció de GXS és ampliar aquesta oferta a altres empreses catalanes, segons explicava ahir el seu gerent, Josep Garcia.

El dimarts 29 de gener de 2019, l'equip Tècnic i Comercial de Grans del Lluçanès ha incorporat quatre vehicles nous, tres furgonetes i un turisme, per poder cobrir i donar servei a les zones de Catalunya, Navarra i Aragó. Aprofitant les noves incorporacions s'ha fet la retolació de tota la flota de vehicles amb la imatge de Grans i Euralis Semillas. Els nous vehicles ja han començat a donar servei avui.

Divendres 14 de desembre. Grans organitza un any més la Jornada de Referència del sector agrícola al Lluçanès.

Com cada any Grans del Lluçanès va organitzar el 26è sopar/Jornada Agrícola a la zona del Lluçanès, al Restaurant La Mola. La jornada va ser tot un èxit amb més de 140 assistents interessats en el sector, per això l'equip vol donar les gràcies a tots els col·laboradors que ho van fer possible; Sr. Ramon Lluís Lletjós i Castells, Director dels Serveis Territorials de la Catalunya Central del DARP, Isaac Peraire, President del Consorci del Lluçanès, Enric Porta, Delegat Regional de Màrqueting ADAMA.

Al final de la Jornada es va realitzar un sorteig de 3 vals de descompte amb herbicides i els afortunats van ser:
Carol S.C.P, de Sallent
Josep Mª Prat, d'Oristà
Xavi Sancliments, de Viver i Serrateix

Moltes felicitats als guanyadors!

El passat dijous 13 de desembre juntament amb La Coma de Juneda i Euralis Semillas, Grans va organitzar una vegada més la JORNADA TÈCNICA al camp d'assaig de panís de Juneda.

Tot i la pluja que va fer durant el matí, la jornada es va realitzar igualment i va ser tot un èxit. L'equip comercial i tècnic de les tres empreses va poder explicar les diferents varietats d'Euralis Semillas, els resultats de la sega i resoldre dubtes i compartir opinions sobre el cultiu.

Grans vol donar les gràcies a tots els col·laboradors i als més de 60 assistents de la jornada, esperem tornar-nos a veure l'any vinent.

Des de l'empresa Grans del Lluçanès tenim el plaer d'organitzar el 26è sopar/Jornada tècnica. Aquest any es durà a terme el divendres 14 de desembre al Restaurant La Mola de Sta. Creu de Joglars, a les 20:00h.

Volem que sigui una festa per tots on podrem aprofitar per intercanviar coneixements, experiències i gaudir d'una oportunitat per millorar les sinergies entre tots nosaltres.

L'acte s'inaugurarà amb un seguit de ponències sobre el sector;

- Desplegament dels Serveis Territorials de la Catalunya Central
Sr. Ramon Lluís Lletjós i Castells, Director dels Serveis Territorials de la Catalunya Central del DARP.
- Maneig de les resistències als herbicides: Trinity Pack
Laura Ardiaca, Delegada Comercial ADAMA
Enric Porta, Delegat Regional de Màrqueting ADAMA
- No hem pogut sembrar, que podem fer? Opcions per una sembra tardana
Marc Burillo, Tècnic Comercial Agrícola de Grans
- Cloenda
Isaac Peraire, President del Consorci del Lluçanès

Tot seguit es durà a terme un sopar amb sorteig inclòs per a tots els assistents: 3 VALS d'un 5% de descompte en herbicida!

Tots els interessats en el sector hi estan convidats. És necessari la confirmació d'assistència a:
Marc Burillo: 682 813 486
Josep Solanich: 650 417 527
 

Dijous dia 13 de desembre La Coma de Juneda, Euralis Semillas i Grans del Lluçanès, organitzen un any més la Jornada de Panís a la zona de Lleida, Juneda. Tots els interessats hi esteu convidats!

La planificació de la Jornada és la següent:
12:00h Convocatòria a la parcel·la (Finca Cal Canella, accés pel camí de baix "Torre del negre").
           Coordenades: 41°33'34.8"N 0°49'07.4"E
12:30h Explicació tècnica de les varietats de panís
13:00h Dinar al camp i sega

Si us plau confirmar assistència:
Francesc Sabaté: 626 638 229
Joan Porta: 667 446 860

Pau, França, 28-30 desembre 2018.
La setmana passada part de l'equip de Grans del Lluçanès va visitar la Central d'Euralis Semillas de França, situada a Pau.

Euralis, líder en oleaginoses a Europa, continua creixent a nivell internacional i està ampliant la seva activitat a França. Gràcies al desenvolupament de la seva recerca, Euralis demostra una gran capacitat d'innovació de blat de moro, gira-sol, colza, sorgo i soja. La riquesa del flux del producte permet guanyar molts èxits comercials en tots els segments del mercat.

L'equip de Grans del Lluçanès, distribuïdor oficial d’Euralis Semillas a la zona de la Vall de l’Ebre,  va poder visitar les oficines centrals, el laboratori i la fàbrica, situada dins les mateixes instal·lacions.  La sortida va servir per fer més forts els vincles entre les dues empreses, intercanviar coneixements i gaudir d’una oportunitat per millorar les sinèrgies, per aquest motiu Grans vol agrair a tot l’equip d’Euralis que ho va fer possible.

El passat dilluns 10 de setembre, juntament amb Euralis Semillas, es va dur a terme la JORNADA DE CAMP DE PANÍS a la zona de Gerendiain, Navarra.

La convocatòria va ser al Restaurant Aitona de Gerendiain, seguidament es va visitar el camp d'assaig de panís Watson en diferents moments de sembra i finalment el Tècnic Comercial de Grans del Lluçanès, Luís Carlos Mateo va donar la ponència sobre el cultiu del panís i les diferents varietats per a la campanya 2019.

El pròxim dia 12 de setembre es realitzarà la jornada tècnica de COLZA a Cervera, la convocatòria és a les 18:30h al Restaurant NoBadis.

La jornada tractarà íntegrament del cultiu de la colza, des del futur de la colza, els resultats dels camps d'assaig, les varietats disponibles de la campanya 2018/19 i la novetat en el biocontrol de la llavor de colza INTEGRAL PRO. La jornada és oberta a tot agricultor interessat en el cultiu, us hi esperem.

Aquesta setmana s'han dut a terme diverses jornades de COLZA a Catalunya amb la col·laboració d'Euralis Semillas. El dilluns dia 3 de setembre al matí es va realitzar a la comarca del Solsonès, a la tarda del mateix dia al Bages i el dimarts dia 4 de setembre a Girona juntament amb AgroSalvi.

Les jornades han tractat sobre el cultiu de la colza, resultats dels camps d'assaig de cada zona corresponent i les varietats disponibles de la campanya 2018/19 Euralis. També es va fer èmfasi sobre el nou tractament de biocontrol de la llavor de colza INTEGRAL PRO de BASF.

Des de Grans volem donar les gràcies a tots els col·laboradors que les han fet possible i a tots els assistents que hi van poder participar.
 

El proper dilluns 3 de setembre es durà a terme la jornada tècnica de COLZA al Solsonès, convocatòria 9:00h al magatzem de Grans.

La jornada tractarà íntegrament del cultiu de la colza, des del futur de la colza, els resultats dels camps d'assaig, les varietats disponibles de la campanya 2018/19 i la novetat en el biocontrol de la llavor de colza INTEGRAL PRO. La jornada és oberta a tot agricultor interessat en el cultiu, us hi esperem.

PLANIFICACIÓ:
09:00h - Inscripcions
09:15h - Presentació de la Jornada
09:20h - El cultiu de la colza i la novetat Integral PRO amb:
Fernando Garrachón, Marketing de Cultius Ibèria Nord d'Euralis Semillas.
09:50h - Resultats del camp d'assaig i la seva rendibilitat amb:
Marc Burillo, Responsable Tècnic de Producte de Grans del Lluçanès.
Seguidament esmorzar per a tots els assistents

El proper dilluns 3 de setembre es durà a terme la jornada tècnica de COLZA al Bages. La convocatòria serà a les 18:00h al Restaurant La Sala de Sallent.

La jornada tractarà íntegrament del cultiu de la colza, des del futur de la colza, els resultats dels camps d'assaig, les varietats disponibles de la campanya 2018/19 i la novetat en el biocontrol de la llavor de colza INTEGRAL PRO. La jornada és oberta a tot agricultor interessat en el cultiu, us hi esperem.

PLANIFICACIÓ:
18:00h
- Inscripcions
18:15h - Presentació de la Jornada
18:30h - El cultiu de la colza i la novetat Integral PRO amb:
Fernando Garrachón, Marketing de Cultius Ibèria Nord d'Euralis Semillas.
19:00h - Resultats del camp d'assaig i la seva rendibilitat amb:
Marc Burillo, Responsable Tècnic de Producte de Grans del Lluçanès.
Seguidament pica-pica per a tots els assistents